Kompanija RheaPharm d.o.o., Beograd se već tradicionalno bavi proizvodnjom preparata na bazi aronije.
Matični sokovi od aronije, sa posebno razvijenim i izraženim antioksidativnim svojstvima u biološkoj sredini.
Saznajte više o aroniji
Aronija kao antioksidant
Aronija je moćan antioksidant koji neutrališe i eliminise štetne slobodne radikale koji se svakog časa stvaraju u našem telu i utiču na zdravlje.
Aronija je hrana budućnosti
Matičan sok aronije je prirodno obogaćen biološki aktivnim komponentama koji u malim količinama sprečavaju oštećenja ćelija, tkiva i više organa.
Aronija topi kilograme
Aronija ima malo kalorija, ne sadrži masti, ali sadrži specificne prirodne vrste voćnih šećere koji pogoduju radu pankreasa i ne izazivaju povećanje šećera kod dijabetičara.
Tehnologija podizanja zasada aronije
Fiziologija aronije
Dužina vegetacionog perioda aronije u proseku iznosi 170 dana, a da bi plodovi sazreli potrebna je suma temperatura od 1500°C.
Đubrenje aronije
U genetskom pogledu aronija ima dobre predispozicije za visoke i konstantne prinose.
Rezidba aronije
Rezidba za formiranje oblika žbuna se izvodi prekraćivanjem biljke na 2-3 pupoljka posle sadnje, najčešće u proleće.