Aronija je hrana budućnosti

Aroniju nazivaju namirnicom budućnosti jer ona poseduje izrazito lekovitu moć za ljudski organizam.

Matičan sok aronije je prirodno obogaćen biološki aktivnim komponentama koji u malim količinama sprečavaju oštećenja ćelija, tkiva i više organa. Utiću na povećanu cirkulaciju, neutralisanje i izbacivanje otrova iz organizma. Redovno korišćenje aronije u malim zapreminama višestruko doprinosi čišćenju organizma, oporavku rada mnogih organa i vraćanju narušenog zdravlja.

Nutrigenomika (nutrigenetika) je relativno mlado polje istraživanja, koje se bavi opsegom i uticajem genetičkih predispozicija na bolesti povezane sa visokom stopom mortaliteta, kao što su kardio-vaskularne bolesti, dijabetes ili kancer.

Implementacija genetičkih istraživanja u polje istraživanja ishrane, upravo je od esencijalnog značaja za buduću što uspešniju prevenciju bolesti povezanih sa ishranom, kao što su kardio-vaskularne bolesti, ili dijabetes. Tačnije, neophodno je uspostaviti neoborivu biohemijsku vezu između nutrijenata koje unosimo i genetičkog odgovora na ćelijskom nivou. Na ovaj način će se značajno olakšati u lečenju bolesti kao što su kancer ili dijabetes, a posebno kod lečenja kardio-vaskularnih bolesti, gde je poznato da je ishrana jedan od ključnih faktora prevencije, ali i uspešne terapije.

Uopšte uzev, istraživanja nutrigenomike/nutrigenetike baziraju se na različitom odgovoru ćelije, ćelijskih gena i proteina u odnosu na različite komponente hrane koje se unose, jer zapravo sama molekularna struktura nutrijenata aktivira specifične ćelijske signalne puteve, koji dovode do modifikovanog biološkog odgovora ćelije. Ovakav odgovor predstavlja neku vrstu molekularnog „potpisa“ hrane koju unosimo. S druge strane, različiti geni, proteini ili same ćelije mogu postati tzv biomarkeri, tj biološki obeleživači koji prenose biološki odgovor na nutrijente koje unosimo hranom.

Prisustvo prirodnih preparata u prevenciji i lečenju širokog spektra različitih oboljenja, postaje neizostavan i čak i ključan faKtor u razvoju novih terapija i terapijskih pristupa.

Scroll to top
English EN Srpski јezik SR
Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro